Skip to main content

Sinds 2017 ben ik werkzaam bij de kleuters op basisschool De Fontein. Het leuke van werken bij de kleuters, is dat ze je elke dag een beetje meenemen in hun eigen wereldjes en daarmee hun eigen fantasie. Niet alleen buiten, waar ik regelmatig in een dinosaurus landschap te vinden ben of met belangrijke prinsessen praat. Ook binnen tijdens de speelwerktijd slaat de fantasie regelmatig op hol en kom je in bijzondere/grappige situaties terecht. Zo ook tijdens de afgelopen periode waarin wij werkten aan het thema “De dokter”.

Tijdens de speelwerktijd moest ik er als patiënt weer aan geloven. Ik nam plaats in de wachtkamer, omdat ik zogenaamd was gevallen met het schaatsen en mijn arm had bezeerd. Nou… Dat was het idee tenminste, maar daar dacht de dokter toch heel anders over.

Zonder uitgebreide vragen te stellen zag de dokter zijn kans schoon en ging enthousiast aan de slag. Van top tot teen werd ik ingepakt in het verband, her en der werden nog pleisters geplakt en zonder aankondiging kreeg ik een grote spuit in mijn been. Het bleek namelijk helemaal niet mijn zere arm te zijn, maar ik had beestjes in mijn bloed en ze gingen door mijn hele lichaam. Oorzaak; mijn boterham. De dokter keek er ernstig bij. Ik moest even schakelen in het spel van de dokter, maar door met de fantasie van de kinderen mee te gaan, ontstond er verdieping, samenwerken en veel plezier in het spel. Uiteindelijk kon ik gelukkig worden geholpen en met de juiste medicijnen moest ik de volgende dag wel weer beter zijn. Bedankt dokter!

Lotte van der Tuuk geeft les aan groep 1 en 2 van de Fontein in Den Burg.

Deze column werd gepubliceerd in de Texelse Courant van 13 april 2021.

Leave a Reply