Skip to main content

Beste lezer,

De voorjaarsvakantie is begonnen en dat vieren we met een nieuwe onderwijskrant. In Den Burg namen de kinderen afscheid van de schoolgebouwen. Er wordt hard gewerkt om ze op 11 mei te ontvangen in de Skool aan de Emmalaan. In deze editie leest u hoe het schoolplein omgetoverd wordt tot een fijne speelplek met buitenklassen.

In Oudeschild zijn Oekraïense kinderen komen wonen. Ze gaan na de vakantie naar De Bruinvis. Directeur Yvonne de Jager vertelt in een interview over hoe zij en haar team de kinderen welkom heten en over hoe ze om de taalbarriere heen werken.

In de rubriek Wat kinderen willen vertellen Jackie en Lillian van de Lubertischool over bijzondere tradities en maken ze duidelijk dat ze hun mannetje staan. Lotte en Anouk vertellen dat ze eindelijk het Jozefschoollied uit hun hoofd kennen en ze hebben een steekhoudende theorie over goede herinneringen. Wende Stiehl en Arthur van Bruggen gingen kijken in de Skool en deden daar verslag van en Rens, Fenne en Lillian maakten puzzels voor de kinderpagina.

Gymleerkrachten Sil Gaaff en Sandra Bremer vertellen in de rubriek Vakleerkrachten over wat hun werk zo waardevol maakt en met Niek Welboren gingen we voor de rubriek Tijdreizen door het onderwijs de laatste schoolzolder op – die van de Jac. P. Thijsseschool. Dankzij een oproepje in het vorige katern is hij erachter gekomen wie Narda de Grave is, het meisje waarvan hij 50 schriftjes in zijn bezit heeft en waarvan de oudste uit 1914 stamt.

Floor Daemen, directeur van De Vliekotter vertelt wat de plannen zijn in Oosterend, nu kinderopvang De Pepermolen onder de vleugels van stichting Kopwerk is gekomen en op verzoek van de Texelse Kinderraad gingen we langs bij de gymzalen in de buurthuizen van De Cocksdorp, De Koog, Oudeschild en Oosterend.

Het hele katern is ook als PDF te lezen: Katern 3 april 2022.

Veel leesplezier en een fijne, hopelijk zonnige vakantie toegewenst.

Namens Texels Onderwijs,

Yvonne de Jager