Skip to main content

Jaren geleden, toen we net op Texel kwamen wonen, startte ik mijn loopbaan op Texel als schoonmaker. Zo ben ik op de Thijsseschool terecht gekomen. De juffen en meesters van toen kunnen zich nog goed herinneren dat ik in het begin de oudste nog mee nam naar het werk, een baby nog, hij paste net in een lege emmer en vermaakte zich opperbest met wat speelgoed. Bovenop de schoonmaakkar ging hij mee langs alle lokalen.

In die periode stond de toenmalige schoolleider, door omstandigheden, een aantal weken voor een klas. Dat ging goed, maar zijn eigen werk kwam daardoor wel in de knel. Mijn aanbod voor administratieve ondersteuning nam hij dankbaar aan. Nog steeds verzorg ik met veel plezier de administratieve ondersteuning op school. Inmiddels niet alleen voor de Thijsse, maar ook voor de Luberti, de Vliekotter en de Fontein. Sinds dit jaar niet meer vanuit het bestuurskantoor maar op de scholen zelf. Waardoor ik de andere scholen veel beter leer kennen. Leerkrachten en leerlingen die ik alleen van papier kende, hebben inmiddels een gezicht gekregen. Het is heel afwisselend werk, het ene moment verzorg je de aanvraag van een ouderschapsverlof en het andere moment bevrijd je een kleuter, met een weerbarstige rits, uit zijn jas.

Heel benieuwd ben ik naar het aankomend nieuwe schooljaar, dan gaan de basisscholen van Den Burg verhuizen en komen ze samen in het nieuwe gebouw: ‘De Skool’. Op de bovenste verdieping is er kantoorruimte voor de administratieve ondersteuning van de verschillende besturen (Schooltij, Sarkon, Stichting samenwerkingsschool en Kopwerk). Het lijkt me heel leuk om intensiever contact te hebben met collega administratieve ondersteuners, daarnaast hoop ik dat we nog steeds veel contact blijven houden met het kloppend hart van de scholen: de juffen/meesters en natuurlijk de kinderen!

Voor straks alvast een fijne zomervakantie

Mireille Grau werkt als administratief medewerker voor stichting Schooltij.

Deze column verscheen eerder in de Texelse Courant van vrijdag 25 juni.