Skip to main content

Namens alle schoolleiders maakte Floor Daemen van de Vliekotter bekend dat er een Texelse kinderraad komt. In de kinderraad zit een leerling uit groep 7 of 8 van elke basisschool. De raad komt 5 keer per jaar bij elkaar. De eerste bijeenkomst, op 2 februari, is op de Jozefschool in Den Burg. De raadsleden zullen in deze vergadering filmpjes laten zien die in beeld brengen hoe het er op hun school aan toe gaat. Scholen mogen zelf beslissen of de kinderen worden aangewezen of verkozen.

De Texelse Kinderraad ontstond uit een idee van Ravi en Halimo van de Jac. P. Thijsseschool en Annemarijn en Floor van de Jozefschool. Zij vertelden in de eerste nieuwsbrief van Texels Onderwijs, in maart 2020, dat ze graag een leerlingenraad voor het nieuwe gebouw wilden. Noor en Sophie van de Vliekotter en Tijn en Jura van de Lubertischool maakten daar in de volgende nieuwsbrief een raad voor alle kinderen op Texel van. Noor wil de raad gebruiken om ideeën uit te wisselen, zoals manieren om pesten tegen te gaan. Op hun school lukt dat heel goed met de methode Vreedzame school, vindt ze. Tijn lijkt het een goed idee om uit te wisselen wat verschillende scholen doen om het kinderen met dyslexie gemakkelijker te maken. De kinderen die daarna werden geïnterviewd, voegden er nog meer ideeën aan toe. Zo willen Dexx en Ahmad van Durperhonk graag bunkertrefbal spelen met de andere scholen.

In de videovergadering werden nog meer voorstellen uitgewisseld. “We vinden het erg leuk dat jullie zoveel goede ideeën hebben. Vertel ze aan je meester of je juf, dan gaan we ons best doen om ze te realiseren”, drukte schoolleider Nick Slijderink van de Jac. P. Thijsseschool de kinderen op het hart.