Skip to main content

Op 14 december 2021 viel bij de abonnees van de Texelse Courant de allereerste onderwijskatern op de deurmat. Hier leest u De Texelse schoolkrant online. Het katern komt in 2022 nog vier keer uit. Onze visie, die ook ten grondslag ligt aan het ontstaan van deze site, loopt er als een rode draad doorheen: we zijn als basisscholen steeds intensiever gaan samenwerken om alle kinderen op het eiland zo dicht mogelijk bij huis onderwijs te laten volgen en om ze de aandacht te geven die ze nodig hebben.

De nieuwe zorg- en onderwijsagenda, waar wethouder Remko van de Belt in dit interview over vertelt, maakt er deel van uit. Ook de Texelse kinderraad die in februari voor het eerst samenkomt, is er een voorbeeld van, net als het prachtige en ambitieuze project de Skool en het inclusieve openbare speelterrein dat er omheen komt. De plattegronden vindt u in de krant. Dankzij speelruimte-ontwerper Suzanne van Ginniken van Bureau Speelnatuur is het Skoolplein even geschikt voor kinderen die hellingen rennend nemen als voor kinderen dat in een rolstoel doen. Ze vertelt erover in dit interview.

Een veelgehoord misverstand is dat de scholen buiten Den Burg op den duur verdwijnen. Tijn van de Lubertischool en Dexx van Durperhonk waren er ook bang voor. Maar dat gaat niet gebeuren, we willen immers onderwijs zo dicht mogelijk bij huis. De scholen blijven en ze worden zelfs opgeknapt. De wethouder stelde de kinderen gerust en beantwoordde nog veel meer van hun vragen, dat kunt u hier lezen.

Samen zijn we voor elk kind even verantwoordelijk en met z’n allen zetten we de stappen die nodig zijn om dat te realiseren. Veel leesplezier!

Namens Texels Onderwijs,

Nick Slijderink