Skip to main content

Beste lezer,

Het zomerkatern is uit! Met een uitnodiging dit keer: op 3 september is er een open dag op de Skool en de kinderraad denkt mee over het programma. Ze willen Jochem Meijer en ook met z’n negenen een lint doorknippen. In het lokaal van meester Sido hebben ze logo’s gemaakt en ideeënbussen. Dat lees je in dit verhaal met lekker veel foto’s. En als je nog geen plannen hebt voor deze zomer: hier vind je een heleboel leuke dingen om te doen.

We hebben dit keer maar liefst drie keer de rubriek Wat kinderen willen: Julia en Amelie vertellen over parachutespringen, geïnterviewd worden en dat ze een kinderburgemeester willen. Vajisa en Maryse vertellen dat ze het superleuk vinden op de Skool en dat ze hebben gepicknickt op de voormalige ijsbaan. En Olga en Milou vertellen wat ze in de vakantie gaan doen en met hun toekomst. En toevallig kwamen Amelie én Milou allebei op het idee dat ze kookles willen.

Wethouder Remko van de Belt heeft goede adviezen voor de kinderraad en ook goed nieuws: de kinderen vroegen om chillplekken voor de oudere basisschoolleerlingen en die komen er. Hij kan door met zijn agenda onderwijs en zorg en is voornemens kinderen vaker te betrekken bij de dingen die hen aangaan. Leerplichtambtenaar Danielle van der Veen vertelt over haar werk en dat wegblijven van school nooit zonder reden is. Dus is ze begripvol, al kan ze ook streng zijn als het nodig is.

En er is meer. Je leest het allemaal in de digitale zomereditie van de schoolkrant

Een hele fijne, zonnige zomer toegewenst!

Namens het Texels Onderwijs,

Miranda Pieters, directeur van de Jozefschool.