Skip to main content

Bas Groen is projectmanager bij GEO Architecten, het bureau dat het gebouw van de Skool ontworpen heeft. Hij houdt zich bezig met het verhuisproces. De eerste stap in zo’n proces is het in kaart brengen van wat er allemaal al is. 

“We zijn nu eerst aan het inventariseren welk meubilair en welk buitenspeelgoed er is. Dat materiaal categoriseren we. Zo kunnen we bepalen of het mee moet naar het nieuwe gebouw.”

Er moet een flinke voorselectie plaatsvinden, vertelt Bas. Want hoewel het nieuwe gebouw en het speelterrein ruim zijn, is er geen plek voor alle spullen die de vijf scholen bezitten: “We kijken naar de kwaliteit, of het duurzaam gebruikt kan worden en of het bij elkaar past. De spullen die meegaan, coderen we op plattegronden van de bestaande gebouwen en van het nieuwe gebouw. Dat doen we met stickers die corresponderen met een locatie in het nieuwe gebouw. Zo weten de verhuizers straks precies waar wat geplaatst moet worden”. 

Bas vindt dat er oog moet zijn voor de geschiedenis die op de schoolzolders huist en in het opgeslagen meubilair. Er moet nog over gesproken worden, maar hij denkt dan bijvoorbeeld aan de historische vereniging of aan de gemeente: “En dan zullen er nog heel wat spullen overblijven die verkocht kunnen worden of weggegeven, dat is aan de scholen zelf. We streven ernaar om alles wat overblijft in één keer af te laten voeren.”