Skip to main content

Nog heel even en dan is het zomervakantie! We hebben voor je op een rijtje gezet wat er allemaal op Texel te doen is. Een hele fijne vakantie gewenst! En heb je geweldige foto’s gemaakt? Stuur ze ons voor de nazomereditie van het katern: texelsonderwijs@gmail.com.

SCHOOLS OUT

Vrijdag 8 juli van 20.00 – 22.00 uur in Question Plaza, toegang gratis.

Mocktails, een polaroid photo booth en DJ’s Dustin en Luka: Young 4 Ever en Hotel de Lindeboom nodigen alle kinderen uit groep 8 om het einde van hun basisschooltijd in te luiden.

DE TEXELSE VAKANTIEKAART

Jongeren staan met hun rug naar de camera. Ze dragen witte pakken en houden een bordje omhoog waarop ze een graffiti-werk gemaakt hebben.Inschrijven op maandag 11 juli via de website van Young 4 Ever, ophalen op woensdag 13 juli in de Time out van 16.00 – 18.00 uur. Kosten: € 30,- voor 6 bonnen.

De vakantiekaart is een begrip. Want dit kun je allemaal doen en dat is nog lang niet alles: kajakken, raften, klimmen in het klimpark, paintballen, e-skaten, onewheelen, windsurfen, suppen, catamaranzeilen, paardrijden, een strandrit maken met een paard als je al kunt rijden, karten, zwemmen in Molenkoog inclusief een patatje en limonade of bij Calluna, sportvissen op zee, naar de bioscoop, indoor blacklight mdgetgolven, lasergamen, golfsurfen, bowlen, golven, garnalenvissen en zeehonden kijken, met de RIB de zee op, je stem of je muziekinstrument op laten nemen in een muziekstudio, op vogelsafari, sportlessen, fitnessen, zand kleuren, decopatchen, minifigs maken, buttons maken, macrameën, beeldhouwen, tekenen, schilderen, een graffitiworkshop, een ambacht- en metaalworkshop.

Laat die zomer maar beginnen! Wees er snel bij: er zijn maximaal 600 kaarten en ze zijn snel op. Kinderen en jongeren van 6-17 jaar kunnen 6 activiteiten kiezen. Op www.young4ever.nl staan alle activiteiten op een rijtje.

Zelgemaakte hutten tegen een groene achtergond van bomenBOUWDORP

Week 1: 18 juli tot 22 juli (vol), week 2: 25 juli tot 29 juli. Kosten: € 55,-.

Bouw met je team de mooiste, de stevigste en de slimste hut met het hout op het terrein. Op de laatste één na laatste dag mag je er met z’n allen in slapen. Kijk voor de details en of er nog een plekje is op www.young4ever.nl. Wil je op de valreep vrijwilliger worden of hout doneren? Neem dan contact op met Sandra via 0620918785 of Sandra@young4ever.nl.

 

 

TIME OUT

Elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag binnenlopen op Wilhelminalaan 1 in Den Burg. 

Loop binnen bij Young 4 Ever met je vrienden. Er zijn relaxte banken, er is een bar met alcoholvrije drankjes en wie zin heeft, kan het escapespel spelen. Op woensdagmiddag zijn het Time Out 4 Kids, dan zijn kinderen van 6-10 jaar welkom. Kijk op www.young4ever.nl voor de actuele openingstijden, die kunnen in vanwege Bouwdorp en andere activiteiten aangepast zijn.

MUSEUM KAAP SKIL

Een zijden jurk in veel kleuren met een bruinrode ondertoon. De achtergrond is zwart.

De jurk uit het Palmhoutwrak komt terug naar Kaap Skil

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, entree: € 10,50 voor volwassenen, € 7,50 voor kinderen tot 14 jaar, gratis voor kinderen tot 4 jaar en voor houders van de museumkaart of de Texelse museumpas. Kijk voor actuele informatie op www.kaapskil.nl.

Eind juli opent een spectaculaire nieuwe tentoonstelling in het entreegebouw: je ziet er de exclusieve opgedoken schatten uit het Palmhoutwrak. Dit scheepswrak ligt voor de kust van Texel op de zeebodem, samen met nog tientallen andere historische wrakken. Hoe ze daar terecht zijn gekomen en wat er allemaal in gevonden is, ontdek je in het museum.

ECOMARE

Het skelet van de vinvis strekt zich uit over de hele foto.Dagelijks geopend van 9.30 – 17.00 uur, entree: volwassen € 14,50, kinderen tot 13 jaar: € 10,50. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen, net als Texelse museumpashouders. De museumkaart is niet geldig bij Ecomare, wel is er een Ecomare-jaarkaart: € 45,- voor volwassen, € 30,- voor kinderen. Kijk voor actuele informatie op www.ecomare.nl

In het Zeeaquarium van Ecomare is sinds kort het imposante skelet van een vinvis te zien. Het is echt een mega-skelet, de grootste van Nederland. Het 24 meter lange geraamte is afkomstig van het grootste dier dat ooit in Nederland aanspoelde. In de tentoonstelling kun je ernaast staan en je voorstellen hoe ze de oceanen heeft doorkruist.

DE VUURTOREN IN DE COCKSDORP

Dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur, entree: €5,50. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee, net als Texelse museumpashouders.

Beklim de vuurtoren op het noordelijkste puntje van Texel en geniet van het schitterende uitzicht. Bij helder weer kun je tientallen kilometers ver kijken! Onderweg naar boven ontdek je de woelige geschiedenis van de toren. Nadat hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd raakte, is er een nieuwe mantel om de oorspronkelijke toren gebouwd. Op de vierde verdieping kun je tussen de oude en de nieuwe wand lopen en zie je de kogelgaten zitten.

DE OUDHEIDKAMER
Maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur, entree: € 4,50 voor volwassenen, kinderen van 4 – 13 jaar betalen € 2,-. Museumkaarthouders en Texelse museumpashouders kunnen gratis naar binnen.

Ontdek hoe mensen op Texel vroeger leefden! Dit prachtige huis uit 1599 is een van de oudste huizen van het eiland. Het is compleet ingericht met meubels en gebruiksartikelen uit de tijd van oma’s oma.

De Texelse museumpas vraag je, als je tenminste een Texelaar bent, aan via de website van de gemeente. Het kost eenmalig € 3,-. Als je al een museumpas had, dan hoef je niet te verlengen, deze blijft geldig.