Skip to main content

Halimo Sahal en Ravi van der Geest uit groep 6 van de Jac. P. Thijsseschool willen ook een leerlingenraad voor het nieuwe gebouw. “Als er dan een jongen bijkomt, dan moet hij serieus zijn’, zegt Halimo. “Ravi mag er bij, maar hij is wel bijdehand”. Ravi kijkt Halimo nadenkend aan. “Is dit nou een compliment of een belediging?” Daar moet Halimo zelf ook even over nadenken: “Het is soms wel en soms niet een compliment. Maar voor de leerlingenraad is het wel handig”. 

Die leerlingenraad moet dan wel vaker bij elkaar komen, vinden ze. Want op de Thijsseschool is het maar één keer per zes weken, veel te weinig. “Elke week is te veel, maar het moet wel om de week,” vindt Halimo. “Om de week een uurtje,” zegt Ravi. Hij wil een groener plein. “Nou, groen aan de randen en stenen in het midden dan,” zegt Halimo, “Anders kunnen we niet rennen. En schommels.” Dat hoeft niet van Ravi, hij wordt er misselijk van. Maar trampolines vindt hij wel een goed idee. “Dan moeten we een rooster maken,” vindt Halimo, “Anders kom je er nooit op”. 

“Ik zie er tegenop dat er zoveel kinderen zijn,” zegt ze, “Dan ga je botsen in de gangen”. Ravi vindt het juist leuk: “Dan kun je sneller vrienden maken”. Halimo denkt na. “Ik vind het wel leuk als de klassen gemengd zouden worden!,” zegt ze dan. “Ja!” zegt Ravi, “Bijvoorbeeld één keer in de week, met kaartjes waarop staat naar welke klas je gaat. Maar dan wil ik wel samen met een kind uit mijn eigen klas, anders is het te spannend”.

Wat ze nog wel even kwijt willen, nu ze toch aan het woord zijn: ze zouden het echt heel stom vinden als de ijsbaan verdwijnt. “Schrijf dat maar op, misschien helpt het. Want iedereen leest het, toch?,” zegt Halimo, “En als het dan mag blijven, dan wil ik de eer.” Ze grinnikt. “Als het helpt, dan word je de koningin van het park”, belooft Ravi.