Skip to main content

Op woensdag 6 april mochten de kinderen van de basisscholen in Den Burg binnenkijken in hun nieuwe school. “Wat een mooie vloer!”, zeiden de kinderen van De Fontein en: “Er komt al water uit de kraan!”. De Fontein en de Thijsseschool maakten een beeldverslag en de Jozefschool maakte een vrolijk filmpje. Onze verslaggevers ter plaatse, Wende Stiehl en Arthur van Bruggen uit de middenbouw van de Jac. P. Thijsseschool, schreven een verslag:

SKOOL

Het is nu woensdag, wij gaan met school naar het nieuwe gebouw.
Ik vind de kleur van ons stuk van de klas heel mooi. Het is een soort groenachtige kleur. En op het plein komt een soort grote heuvel waar je op kan stoeien dat vertelde juf Sjak. En daarna gingen we naar boven we zagen een hele kleine gymzaal. En juf zei al dat het niet handig is dat er trap in de gymzaal is. Er is ook een hele hele grote trap. Ik denk ongeveer 7 meter hoog.

Wende Stiehl

BEZOEK IN DE SKOOL

Ik vond het daar niet zo leuk want ik vind het daar stinken en het klaslokaal vond ik te klein.
De kleuren in de Skool vind ik wel mooi. Maar toch vind ik wel dat er iets meer kleur moet komen. En de Thijsseschool is lekker veel kleur veel meer dan in de Skool.
Het is wel een groot gebouw met heel veel kinderen dus ik denk dat het best wel druk gaat worden, want we zitten met 5 scholen!! De Thijsseschool, de Fontein, de Vrije School, de Jozefschool en de Kompas.
In de Thijsseschool is het lekker rustig dat vind ik fijn en ik hoop dat er veel voetbalvelden komen. Maar toch denk ik dat het leuk gaat worden.

Arthur van Bruggen