Skip to main content

In dit interview maken Marleen, Feline, Bram en Lieke van De Fontein maken zich zorgen over hun mooie plein. Ze zijn bang dat het verloren gaat als ze straks verhuizen naar de nieuwbouwlocatie aan de Emmalaan. “Want ze denken niet echt aan ons”, zegt Lieke. “Meer aan oude mensen zonder kinderen,” valt Marleen haar bij. “Je kunt er toch een mooi park van maken?”

Verantwoordelijk wethouder Remko van de Belt laat weten dat hun zorgen heeft gelezen. “Ik snap de wens van de kinderen heel goed. We hebben de afspraak dat schoolpleinen openbare terreinen zijn. Nu zijn die terreinen de verantwoordelijkheid van de scholen. Maar als die verhuizen, dan is de gemeente er verantwoordelijk voor. Ik vind dat die afspraak wederkerig is: als er een speelterrein lag en er is behoefte aan, dan moeten we ons daaraan houden”. 

Over Marleens idee om van de Fontein een indoor skatepark te maken, zegt hij: “Het is de wens van de raad om die locaties zo snel mogelijk te gebruiken voor woningbouw, omdat er tekorten zijn. Maar misschien willen we ook iets van ons onderwijserfgoed bewaren voor de toekomst. Ik kan me voorstellen dat dat een rol gaat spelen voor de Jozefschool en voor de Fontein en de Kompasschool”.

Van de Belt is vol lof over de plannen die de kinderen hebben gepresenteerd voor de voormalige ijsbaan: “Ik heb de inbreng van de kinderen van de Jac. P. Thijsseschool en de Fontein gezien en ik vond het heel goed dat ze verder dachten dan hun eigen belang. Ze dachten ook aan hun jongere broertjes en zusjes en aan wat ze nodig hebben als ze een paar jaar ouder zijn. Ook viel het me op dat ze het woord ruimte vaak noemen: ze willen kunnen rennen”.