Skip to main content

Dit zijn ze, de raadsleden van de allereerste Texelse kinderraad! De Texelse Kinderraad is ontstaan uit de ideeën van geïnterviewde kinderen in de rubriek Wat kinderen willen. Ravi en Halimo van de Thijsseschool en Annemarijn en Floor van de Jozefschool vertelden vorig jaar in een interview dat ze graag een leerlingenraad voor het nieuwe gebouw wilden. Noor en Sophie van de Vliekotter en Tijn en Jura van de Lubertischool maakten daar een raad voor alle kinderen op Texel van.

Noor zei de raad te willen gebruiken om ideeën uit te wisselen, zoals manieren om pesten tegen te gaan. Tijn leek het een goed idee om uit te wisselen wat verschillende scholen doen om het kinderen met dyslexie gemakkelijker te maken. De kinderen die daarna werden geïnterviewd, voegden er nog meer ideeën aan toe. Zo willen Dexx en Ahmad van Durperhonk graag bunkertrefbal spelen met de andere scholen

De schoolleiders lazen de ideeën, waren enthousiast en in december 2021 maakte Floor Daemen, schoolleider van de Vliekotter, namens hen allemaal bekend dat de raad er zou komen. De kinderraad komt vijf keer per jaar bij elkaar. De eerste keer was op woensdag 9 maart. De raadsleden zullen in deze vergadering filmpjes laten zien die in beeld brengen hoe het er op hun school aan toe gaat.