Skip to main content

De voormalige ijsbaan in Den Burg wordt definitief geen parkeerplaats. Dat laat verantwoordelijk wethouder Remko van de Belt weten. De coalitiepartijen hebben daar een akkoord over gesloten. Zij willen een combinatie van een beweeg- en een natuurpark. 

Er is ook naar de wensen van de oudere basisschoolleerlingen geluisterd: zij willen naast speelplekken ook chillplekken, zodat ze onder leeftijdsgenoten kunnen zijn. Die wens is opgenomen in het coalitieakkoord: “In alle dorpen moeten voldoende speel- en hangplekken zijn, naar leeftijd gedifferentieerd”, staat er. Amelie Haantjes van Durperhonk, die samen met Julia Rienks het probleem aankaartte, zegt dat ze blij is dat er naar de kinderen geluisterd wordt. Ook Lotte Jongejan van de Jozefschool is er blij mee: “We wilden al bijna geld in gaan zamelen voor een pannaveldje op de ijsbaan”, zegt ze. “Het plein is heel leuk, maar we kunnen er niet voetballen. Op onze oude pleinen kon dat wel en dat missen we”.

Vajisa Shanmugatan en Maryse James van De Fontein vertellen hier dat ze wel eens met hun klas gaan picknicken op de voormalige ijsbaan en hoe leuk dat is. Dat is precies de bedoeling, laat de gemeente weten: “De directe omgeving van de Skool is rijk genoeg om benut te worden voor spelen. Dat is in het achterhoofd gehouden bij het maken van keuzes voor het ontwerp van het plein”.

Jeroen Marseille van ontwerpbureau Marseille Buiten maakte drie voorlopige ontwerpen voor de ijsbaan op basis van de wensen van de toekomstige gebruikers. Hij vertelde er over in een eerdere editie van katern. Dat interview is terug te lezen op www.texelsonderwijs.nl/jeroenmarseille. Timo Smith van De Twee Heren -het bedrijf dat het plein ontwikkelt- geeft hier een update: hij vertelt hoe ver ze zijn met het plein en wat er nog gaat komen.